Tuintrekkerwerk

Groenonderhoud&bodembewerkingIn onderstaande lijst ziet u een overzicht van de beschikbare          miniwerktuigen.             

                                                                                                                                  

De cirkelmaaier geeft een zeer net maairesultaat en is daardoor vooral geschikt voor het maaien van grote gazons,sportvelden of speelweides.Voor het los,fijn en zaaiklaar maken van de grond in bijvoorbeeld de groentetuin of nieuw aan te leggen borders en gazons wordt gebruik gemaakt van een grondfrees van 1.05 meter.
De fbc houthakselaar is geschikt voor takken tot 6cm doorsnede en wordt gebruikt voor het versnipperen van snoeiafval van hagen,struiken en boomsingels.
De verticuteerhark/weidesleep verwijderd dode grassen en mos uit de grasmat zodat water,licht en lucht weer tot de bodem door kan dringen. De aangebouwde egalisatiebalk vlakt eventuele molshopen of mest uit.                 


Kieper met een inhoud van een halve kuub en een spoorbreedte van 1.40 meter. Door de brede ballonbanden spoort de kieper zeer weinig in en geeft hierdoor bijna geen schade aan gazons, tegelpaden en inritten.
Voor het losmaken van de grond of voor het onderwerken van onkruid of mest kan de triltandcultivator gebruikt worden.Tevens kan deze gebruikt worden als voorbewerking voor het frezen.